Lenen Met BKR Registratie, hoe dan?

728x90

geld-lenen-met-bkr-registratie-headerDe afkorting BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Het BKR is opgericht in 1965 om het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) te verzorgen. In dit systeem worden alle betalingsverplichtingen van alle Nederlandse consumenten die een krediet hebben of hadden in de afgelopen 5 jaar.

Waarom is het BKR er?

BKR zorgt ervoor dat de consument financieel gezien niet te veel hooi op de vork neemt. Dit doen zij door alle aangesloten deelnemers/bedrijven (zoals banken, geldverstrekkers, postorderbedrijven, telecomproviders etc) te informeren over leningen/kredieten of gsm-abonnementen van consumenten.

Deze BKR-informatie uit het CKI helpt deelnemers/bedrijven bij het afwegen of het verantwoord is een lening of gsm-abonnement te verstrekken aan een consument. Dit is voor beide partijen verstandig. Hierdoor helpt het BKR voorkomen dat de consument teveel geld leent. Geld lenen met BKR is dan ook vaak beperkt mogelijk. Dit betekend dat veel mensen dan ook willen lenen zonder BKR toetsing, dit is niet altijd mogelijk.

Dus het BKR beslist of je wel of niet mag lenen?

Nee, het BKR beslist niet of er een krediet/gsm-abonnement verstrekt wordt. De deelnemer bij wie de consument een product aanvraagt beslist uiteindelijk of het verantwoord is. Deze besluitvorming komt niet alleen tot stand op basis van uw een eventuele BKR codering, maar wordt gecombineerd met gegevens zoals inkomen, gezinssituatie en woonlasten om tot een verantwoorde beslissing te komen.